Atėjus žiemai ir atšalus orams, turgaus prekystaliai vėl prisipildo vieno gėrimo – karšto vyno. Kad šis sezonas būtų dar šventinesnis, Mama siūlo (be mūsų Kalėdų dėžutes) atrasti karšto vyno su CBD receptus. Norėdami sužinoti apie dar labiau atpalaiduojančias tradicinio karšto vyno versijas, skaitykite toliau.
Tradicinis karšto vyno su CBD receptas
Pradžiai siūlau išbandyti tradicinį karšto vyno receptą, į kurį galite įdėti CBD, kad suderintumėte šių dviejų ingredientų raminantį ir atpalaiduojantį poveikį.
Ingredientai/medžiagos
Štai kas tau reikės, kad pagamintum šį receptą 2 asmenims:
● 1 butelis vyno (raudonojo arba baltojo);
● 1 sezoninis apelsinas (geriausia ekologiškas);
● 1 cinamono lazdelė;
● 3 šaukštai (valgomieji šaukštai) rudojo cukraus;
● ½ vanilės ankšties;
● nuo 2 iki 3 gramų CBD;
● kaitlentė ir aliuminio folija.
Pasirengimas
- įkaitink orkaitę iki 150°;
- įpilkite vyną į puodą;
- supjaustykite apelsiną griežinėliais ir sudėkite į puodą;
- supjaustykite cinamono lazdelę per pusę (virš puodo) ir įmaišykite į mišinį;
- supjaustykite vanilės ankštį (vertikaliai) ir įdėkite ją į puodą;
- įpilkite rudojo cukraus;
- palikite virti 15 minučių;
- Kai orkaitė įkaista, įdėkite CBD gėles ant aliuminio folijos gabalėlio ir greitai pašildyk (nepamiršk užlenkti aliuminio folijos kraštus);
- Kai tai padarysite, į puodą įdėkite CBD žiedus, uždenkite jį ir palikite virti ant mažos ugnies dar 15 minučių.
Belieka tik perkošti mišinį ir supilti į pasirinktus stiklines.
Mažas patarimas : CBD žiedų nepalikite orkaitėje per ilgai, nes kanabidiolis greitai išgaruoja.
Populiarus receptas karšto vyno su CBD
Jei nori išbandyti madingą karštą vyną, siūlau išbandyti CBD aromatizuoto karšto vyno receptą.
Ingredientai/medžiagos (2–4 asmenims)
● 1 butelis vyno (raudonojo arba baltojo);
● nuo 20 g iki 28 g jūsų mėgstamos CBD veislės;
● filtravimo audinys (užpilti);
● koštuvas ir audinio gabalas (pėdkelnės ar pan.) filtravimui;
● kaitlentė ir aliuminio folija.
Paruošimas:
- CBD reikia dekarboksilinti. Tam reikia susmulkinti CBD į mažus gabaliukus ir sudėti juos į aliuminio foliją.
- Suvyniokite gėles į popierių ir padėkite ant kepimo skardos. Kepkite 110 °C temperatūroje 40 minučių iki 1 valandos (tai laikas, reikalingas dekarboksilinimui).
- Išimkite juos iš orkaitės ir išpūskite ant aliuminio folijos (kad nesusidarytų pelėsiai). Susmulkinkite žiedus (jei įmanoma, naudokite smulkintuvą, kuo smulkiau, tuo geriau);
- Paimkite marlę arba pėdkelnes ir įdėkite į jas CBD, suformuodami maišelį. Suspaudkite viską ir užriškite mazgą.
- įdėkite taip pagamintą maišelį į pasirinktą vyno butelį. Jis turi būti visiškai įdėtas į butelį prieš uždengiant butelio kamštį;
- palikite visą dieną (geresniam ekstrahavimui kartais pakratykite butelį).
Prieš degustaciją išimkite maišelį, kuo labiau jį išspausdami. Galite pasirinkti šildyti savo užpilamą vyną arba gerti jį šaltą (galite laikyti šaldytuve 4–7 valandas).
Mama bonus receptas
Nesate vyno mėgėjas? Arba norite išbandyti kažką naujo? Mama siūlo jums karšto obuolių sulčių su CBD receptą: puikus receptas, kad sušiltumėte šiuo metų laiku.
Ingredientai/medžiagos (3–5 asmenims)
● ½ litro obuolių sulčių;
● 100 g nesūdyto sviesto (veganiškam variantui galite pasirinkti kokosų aliejų);
● 75 g cukranendrių cukraus;
● 1,5 šaukštelio malto cinamono;
● 1 šaukštelis malto muskato riešuto;
● ¼ šaukštelio malto gvazdikėlio;
● ⅛ šaukštelio druskos;
● cinamono lazdelė (pasirinktinai);
● 3–5 gramai CBD žiedų;
● 1 litras vandens;
● romas (kiek norite, bet rekomenduoju 30 cl);
● 1 indas;
● 1 marlė arba 1 minkštas skudurėlis;
● 1 sietelis;
● 1 medinė šaukštas.
Pasirengimas
- įdėk žolę į orkaitę 20 minučių 90° temperatūroje;
- 1 litrą vandens užvirinkite puode ir įpilkite šviežio sviesto. Mišinį užvirinkite;
- įpilkite sumaltą CBD, tada palikite ant silpnos ugnies, reguliariai maišydami. Pasirūpinkite, kad mišinys per daug nekaistų;
- Po pusvalandžio/45 minučių nuimkite mišinį nuo ugnies ir nusausinkite jį dubenyje (jei įmanoma, naudodami kinietišką sietą).
- įdėkite dubenį į šaldytuvą, kad atvėstų, kol sviestas išplauks į paviršių. Po 4–5 valandų išimkite sviestą, įdėkite jį į marlę, kad sugertų likusį vandenį;
- obuolių sultis virinkite vidutinio stiprumo ugnimi. Tada sumažinkite ugnį ir sumaišykite sviestą bei visus kitus ingredientus (gvazdikėlius, muskatą... išskyrus romą);
- virinkite ant silpnos ugnies, kol sviestas ir visi kiti ingredientai bus gerai išlydyti.
Belieka tik nuimti puodą nuo ugnies ir įpilti romo pagal savo skonį. Tada galite patiekti dubenėliuose arba puodeliuose. Žinoma, galite keisti kiekius pagal savo pageidavimus. Jei nesate įpratę vartoti CBD, rinkitės mažiau stiprų CBD. Žinoma, visada laikykitės nurodytų dozių.
Galite apsilankyti Mama parduotuvėje ir pasirinkti skonį, kurį norite pridėti prie šių receptų. Taip pat atraskite Mama Kalėdų siurprizo receptą , kaip pagaminti skanius sausainius.